Taller de robòtica amb peces LEGO

Els participants podran descobrir el funcionament dels robots i els sensors a través de la resolució d’un repte. A través d’aquesta activitat, els nens i nenes aprendran i es familiaritzaran amb la robòtica i la programació.

  • Primer passi (per a nens d’entre 6 i 11 anys): 11.45 h.
  • Segon passi (per a nens d’entre 12 i 16 anys): 13 h

Durada del taller: 50 minuts aproximadament.

Organitza: Robotix

Taller de programació

La Ciutat Impossible

Proposta per recrear una ciutat on en forma de joc es produiran diferents situacions que caldrà resoldre mitjançant la programació de robots i sensors.

L'objectiu dins del joc és fer arribar al màxim nivell tots els indicadors que estan representats en un panell interactiu (salut, convivència, felicitat, sostenibilitat) cooperant entre tots els participants.

Edat: a partir de 8 anys
Durada del taller: 20 minuts aproximadament.
Aquesta activitat no requereix inscripció prèvia.

Organitza: Colectic

Taller de webs exprés

Crea el teu lloc web en un temps rècord.

Els participants podran crear in situ un lloc web real, de forma individual o en equips de 2 o 3 participants, aprenent a fer servir gestors de continguts. En acabar l’activitat, els participants compartiran les seves propostes i es determinarà l’equip guanyador: aquell que hagi creat el millor web tant per aspectes tècnics com disseny o contingut.

  • Primer passi: 11.45 h
  • Segon passi: 13 h

Durada del taller: 50 minuts
Edat: de 12 a 16 anys
Participació individual o en grup fins a 3 participants.

Organitza: Fundació .CAT

Taller de ciberseguretat

Salva Vilabot d'un ciberatac!

Proposta perquè els participants coneguin els riscos de la xarxa i aprenguin a combatre’ls, mitjançant un videojoc. Amb l’ajuda dels robots Aio, Buntu, Java i Linus, els participants aprendran a protegir la seva privacitat, a aplicar bones pràctiques de civisme digital, a gestionar les seves contrasenyes i a fer servir eines preventives.

Durada del taller: 15-20 minuts
Edat: entre 7 i 16 anys
Aquesta activitat no requereix inscripció prèvia.

Organitza: Internet Segura (CESICAT)

Espai Àgora: Píndoles informatives sobre seguretat a la xarxa per a pares i mares

L'ús de les noves tecnologies i, molt especialment, de les xarxes socials està cada vegada més integrat en el dia a dia de nens i nenes i adolescents. En l'Espai Àgora, professionals experts oferiran als pares i mares eines i recursos per poder acompanyar i orientar els seus fills en l'ús segur i responsable d'internet. Seran xerrades curtes -d'uns quinze minuts aproximadament- en què es promourà el diàleg entre pares i mares i professionals.

Podcast de Catalunya Ràdio amb Mariola Dinarès

La periodista Mariola Dinarès, actual presentadora del programa Popap de Catalunya Ràdio, parlarà amb els creadors dels tallers i posarà a prova els pares i els fills amb el "Test de seguretat" i el "Test de coneixement de xarxes socials" en un podcast útil, interessant i divertit exclusiu per a la Catosfera 2019. Qui en sap més: els pares o els fills?